أعلان الهيدر

الخميس، 13 نوفمبر 2014

الرئيسية طريقة عمل الباذنجان المخلل

طريقة عمل الباذنجان المخلل

 طريقة عمل الباذنجان المخلل
اجمل طريقة عمل الباذنجان المخلل
عمل الباذنجان المخلل
كيف طريقة عمل الباذنجان المخلل
تعليم طريقة عمل الباذنجان المخلل
من أشهر المقبلات الشامية المكدوس وهو باذنجان مخلل محشو بالمكسرات ، ويحضر الباذنجان في العديد من الأكلات والوصفات المختلفة مثل المربى او المحشى او طبخ او مخلل . واليوم على ثقف نفسك سنقدم لكم طريقة عمل الباذنجان المخلل بالمكسرات  المكدوس

المقادير
--------
كيلو باذنجان أسود صغير الحجم .
4 فصوص ثوم مفروم
1 كوب ملح
3/4 كوب جوز عيد الجمل او لوز مجروش
ملعقتين من الفلفل الأحمر الحار ويمكن استخدام الفلفل الحلو
كوب كبير من زيت الزتون

الطريقه:
---------
– يتم نزع الجزء الأخضر من جميع الباذنجان ويغسل جيدا
– يسلق الباذنجان لمدة 15 دقيقة ، حتى يصبح طري قليلا ويبقى محتفظ بشكله .
– يرفع البانجان ويصفى في مصفاه ويترك إلا أن يبرد قليلا او يوضع في ماء بارد حتى يتوقف نضج الباذنجان ثم يصفى مرة أخرى .
– يتم عمل شقوق جانبيه للباذنجان ويرش الملح في داخل هذه الشقوق للباذنجان كله . تساعد هذه الخطوة في التخلص من الماء الزائد داخل الباذنجان .
– يتم وضع الباذنجان في مصفاه ويترك حتى يتم التخلص من اي ماء زائد ويمكن ادخاله للثلاجة بضع ساعات حتى لايبقى أي اثر للسوائل الزائدة . هذه الخطوة تساعدك في الإحتفاظ بالمكدوس لأطول فترة ممكنة .
– يتم تحضير الحشو وذلك بدق الجوز وإضافة الثوم و الفلفل ويكون مهروس ناعما . يتم خلط الخليط حتى يصبح مزيج متجانس .
– يتم حشو الباذنجان بالحشوة السابقة الذكر ويرص في برطمان جاف ونظيف .
– بعد الإنتهاء من الرص يصب زيت الزيتون حتى يغطي الباذنجان . ويغلق البرطمان جيدا ويترك في مكان بارد .
– يكون المكدوس جاهز بعد شهر أو أكثر ويكون طعمه أفضل كلما ترك مدة أطول . بالهناء والعافية

The modus operandi of pickled eggplant
------------------------------
Months of appetizers maize Almkdos a pickled eggplant stuffed with nuts, and attend the eggplant in several different dishes and recipes, such as jam or stuffed or cooked or pickled. Today on Educate yourself will give you the modus operandi of pickled eggplant with nuts (Almkdos)

Ingredients
--------
Eggplant kilo black small size.
4 cloves garlic, minced
1 cup salt
3/4 cup coconut (Camel Festival) or crushed almonds
Two tablespoons of red chili pepper and paprika can be used
A large cup of oil Zton

Way:
---------
- The removal of the green part of all eggplant and wash well
- Boil the eggplant for 15 minutes, until it becomes a bit mushy and remains held form.
- Raise Albangan and filtered in a colander and leave to cool only slightly or placed in cold water until maturity eggplant stops and then filtered again.
- Are the work of cracks side of eggplant and sprinkle with salt inside the cracks of the eggplant whole. This step helps to get rid of excess water inside the eggplant.
- Are put eggplant in a colander and leave until it is to get rid of any excess water can be admitted to the refrigerator for a few hours until no longer be any trace of excess fluids. This step will help you keep Balmikdos for the longest possible period.
- Is prepared by beating the stuffing nut and add the garlic and pepper and finely be mashed. The mixture is mixed until the mixture becomes homogeneous.
- Is the aforementioned eggplant stuffing filling and compacting in a dry, clean jar.
- After completion of compaction pours olive oil until eggplant covers. And closes well and leave the jar in a cool place.
- Almkdos be ready after a month or more and have better taste whenever leaving a longer period. Bahina and wellness


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

يتم التشغيل بواسطة Blogger.