طريقه عمل عجينة البيتزا الهشة
عمل عجينة البيتزا
عمل عجينة البيتزا الهشة
عجينة البيتزا الهشة
طريقتى فى عجينة البيتزا مختلفة تماما عن الطريقة التقليدية ولاكن نتيجتها رائعة وعلى ضمانتى
بتكون بعد التسوية هشة وخفيفة جدا والطعم اروع بمراحل من البيتزا الجاهزة كمان ممكن نضيف للعجينة اى نوع اعشاب بتحبوها زى الزعتر البرى او الروزمارى او لو حابين تعملوا منها فطاير محشية ممكن نضيف حبة البركة او السمسم
المقادير
----------
1 كيلو دقيق متعدد الاستخدامات
4 م ك خميرة فورية
1م ك سكر
1 م ص ملح
2 كوب ماء دافئ للعجن
4 م ك لبن بودرة
ربع كوب زيت
1 م ك سمن
1 م ص عسل (اختيارى)
الطريقة
ينخل الدقيق لضمان دخول كم من الهواء ليساعد فى ان تكون العجينة هشة وناجحة
ثم نبدأ بوضع كل المواد الجافة كافة ونقلبها بملعقة خشب
نضع السمن والزيت ونبدأ بفرك الخليط براحة اليد حتى يصبح مثل حبات الكسكسى ولاكن اقل تكتل
نبدأ بوضع العسل على كوب من الماء الدافى وسبب وضع العسل انة بيعطيها رطوبة ونداوة وطعم مميز ودى تركة من حماتى .. يعنى السر المهنى
ثم نضيفة للخليط تدريجيا ونعجن جيدا ونكمل اضافة الماء الى ان نصل لقوام متماسك للعجين
نضعها على رخامة المطبخ ونبدأ فى العجن لمدة عشر دقائق حتى تصبح ملساء وناعمة ومتماسكة من الوسط
توضع فى بولة عميقة ونغلفها بالنايلون وفوطة نظيفة وتوضع بمكان دافئ حتى تتضاعف الكمية وتستخدم بعد التخمير مباشرة ويمكن ايضا حفظها فى الفريزر لمدة 10 ايام
بتكون بعد التسوية هشة وخفيفة جدا والطعم اروع بمراحل من البيتزا الجاهزة كمان ممكن نضيف للعجينة اى نوع اعشاب بتحبوها زى الزعتر البرى او الروزمارى او لو حابين تعملوا منها فطاير محشية ممكن نضيف حبة البركة او السمسم
المقادير
----------
1 كيلو دقيق متعدد الاستخدامات
4 م ك خميرة فورية
1م ك سكر
1 م ص ملح
2 كوب ماء دافئ للعجن
4 م ك لبن بودرة
ربع كوب زيت
1 م ك سمن
1 م ص عسل (اختيارى)
الطريقة
ينخل الدقيق لضمان دخول كم من الهواء ليساعد فى ان تكون العجينة هشة وناجحة
ثم نبدأ بوضع كل المواد الجافة كافة ونقلبها بملعقة خشب
نضع السمن والزيت ونبدأ بفرك الخليط براحة اليد حتى يصبح مثل حبات الكسكسى ولاكن اقل تكتل
نبدأ بوضع العسل على كوب من الماء الدافى وسبب وضع العسل انة بيعطيها رطوبة ونداوة وطعم مميز ودى تركة من حماتى .. يعنى السر المهنى
ثم نضيفة للخليط تدريجيا ونعجن جيدا ونكمل اضافة الماء الى ان نصل لقوام متماسك للعجين
نضعها على رخامة المطبخ ونبدأ فى العجن لمدة عشر دقائق حتى تصبح ملساء وناعمة ومتماسكة من الوسط
توضع فى بولة عميقة ونغلفها بالنايلون وفوطة نظيفة وتوضع بمكان دافئ حتى تتضاعف الكمية وتستخدم بعد التخمير مباشرة ويمكن ايضا حفظها فى الفريزر لمدة 10 ايام
Pizza dough fragile my way
------------------------------------
My way of pizza dough is completely different from the traditional way and I did a fantastic result and the guarantees of
After the formation of brittle and very light taste and settlement grandest stages of ready-made pizza violin possible to add any type of herb paste Ptahbuha uniform wild thyme or rosemary, or if ye Ahabin stuffed them Fatayer possible add sesame or nigella
Ingredients
----------------
1 kilo flour mixed-use
16:00 as instant yeast
13:00 as sugar
13:00 AM salt
2 cups warm water to knead
16:00 as milk powder
¼ cup oil
13:00 as margarine
13:00 AM honey (optional)
Way
Sift the flour to ensure entry km from the air to help the dough to be fragile and successful
Then we start putting all the dry materials and all We turn them over wood spoon
Keep margarine, oil and start rubbing palms until the mixture becomes like couscous grains and less I conglomerate
We start by applying honey to a cup of water and Dafi reason honey because it is put Baattiyha humidity and moisture and the distinctive taste friendly legacy of my mother in law .. I mean password vocational
Then add it to the mixture gradually Njn well and complete the addition of water to get to the strength of the cohesive dough
Rkhama put on the kitchen and start kneading for about ten minutes until they become soft and smooth and cohesive from the middle
Placed deep in his own urine and Nglvha nylon and clean towel and placed a warm place until doubled quantity used directly after fermentation can also be saved in the freezer for 10 days
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق